Escoltem!_Les Rambles#6 Silencis de Les Rambles

CATALÂ/ (castellano abajo)

Divendres 29 de setembre el G.E.E.S. va presentar la sisena entrega (primera d’aquesta tercera temporada) d’Escoltem! Les Rambles (Ràdio Rambles) dedicada, en aquesta ocasió, al silenci i algunes de les aproximacions i usos d’aquesta realitat complexa i esmunyedissa. I ho fem seguint autors com l’historiador francès Alain Corbin i la seva “Història del silenci”, John Cage i, més enllà d’una recopilació d’articles amb el títol de “Silencio”, la seva provocativa peça 4’33”; i , finalment, la compositora nord-americana Pauline Oliveros i els seus silencis des de les pràctiques del Deep Listening i concretament d’un exercici que denomina “extremly slow walking” (caminada extremadament lenta).

En aquesta edició també ens traslladem, a través de dos enregistraments de camp, a dos espais de Les Rambles on el silenci és protagonista: la Parròquia de la Verge de Betlem, situada a la cantonada amb el carrer del Carme i la Biblioteca Gòtic Andreu-Nin al darrere de l’estatua de Frederic Soler ‘Pitarra’, a la plaça del Teatre. 

I entre un silenci i l’altre, tornem a obrir el nostre micro exterior per portar-vos el paisatge sonor de La Rambla des del nostre estudi i en aquell moment: veus, rialles, passes, cotxes, motos, autobusos; maletes, patinets, un quart de la campana de Betlem…

Des del G.E.E.S. volem agrair a Ràdio Rambles i la Línia Cultural Rambles, així com a la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, un projecte de Cultura Viva (Ajuntament de Barcelona) amb la col·laboració de guifi.net i exo.cat; per confiar en la nostra proposta una temporada més. Al Consorci Biblioteques de Barcelona per autoritzar-nos per fer aquest enregistrament i al personal de la Biblioteca Gòtic Andreu Nin i de la Parròquia de Betlem per facilitar-nos la tasca. I tampoc volem oblidar-nos de la Luna i la Manuela per la seva ajuda a la part de coordinació i al Sergio i l’Agustí per la tècnica.

Escolta el programa a Ràdio Rambles (XRBC)

Bona Escolta!

—————————–

CASTELLANO/

El viernes 29 de septiembre el G.E.E.S. presentó la sexta entrega (primera de esta tercera temporada) de Escoltem!_Les Rambles (Ràdio Ramblas), dedicada, en esta ocasión, al silencio i a algunas de las aproximaciones i usos de esta realidad compleja y escurridiza, a la que en muchas ocasiones desatendemos. Y lo haremos siguiendo autores como el historiador francés Alain Corbin y su “Història del silenci”, John Cage y, más allá de una recopilación de artículos titulada “Silencio”, la obra 4’33”; y, finalmente, la compositora norteanericana Pauline Oliveros y sus silencios desde la práctica del Deep Listening y concretamente del ejercicio que denomina “extremly slow walking” (paseo extremadamente lento).

En esta edición también nos trasladamos, a través de dos grabaciones de campo, a dos espacios de Las Ramblas donde el silencio es protagonista: la Parroquia de la Virgen de Belén, situada en la esquina de la Calle del Carmen i la Biblioteca Gòtic Andreu-Nin, detrás de la estatua de Frederic Soler ‘Piparra’, en la Plaza del Teatro.

Y entre un silencio y otro, volvemos a abrir nuestro micro exterior para llevaros el paisaje sonoro de La Rambla desde nuestro estudio y en aquel momento: voces, risas pasos, coches, motos, autobuses, maletas, patinetes, un cuarto de la campana de Belén…

Desde el G.E.E.S. queremos agradecer a Ràdio Ramblas y la Linia Cultura Rambles, así como a la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, un projecte de Cultura Viva (Ajuntament de Barcelona)  con la colaboración de guifi.net y exo.cat; por confiar en nuestra propuesta una temporada más. Al Consorci de Bibliotques de Barcelona por autorizarnos para hacer esta grabación y al personal de la Biblioteca Gòtic Andreu Nin y de la Parroquia de Belén por facilitarnos la tarea.

Y tampoco queremos olvidarnos de Luna y Manuela por su ayuda en la parte de coordinación y a Sergio y Agustín por la técnica.

Escucha el programa en Ràdio Rambles (XRBC)

¡Buena escucha!